تغذیه و رژیم درمانی

  • ۰
  • ۰

برنج قهوه‌ای؛ مفید برای کاهش خطر ابتلا به دیابت

 

برنج قهوه‌ای بهتر از برنج سفید بوده و بر اساس نتایج پژوهش‌های اخیر می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

 

برای حفظ ارزش غذایی برنج بهتر است آن را به شکل کته تهیه کنید با آبکش کردن آن قسمت اعظم مواد مغذی و ویتامین های  آن هدر می رود.

 

برنج سفید به این دلیل سفید رنگ است که آسیاب و تصفیه می‌شود. برای همین هم ارزش غذایی آن کمتر می شود.

 

اما شرایط برنج قهوه‌ای کاملاً متفاوت است. این نوع برنج آسیاب نشده و برای همین خواص مغذی آن حفظ شده است.

 

به همین دلیل جای تعجب نیست که نتایج پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد برنج قهوه‌ای قادر است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

 

نتایج این پژوهش اروپایی نشان می‌دهد اگر شما به جای حدود 340 گرم برنج سفیدی که در هفته مصرف می‌کنید برنج قهوه‌ای مصرف کنید، میزان ابتلا به دیابت 16 درصد کاهش می‌یابد؛ و اگر به جای مصرف برنج سفید، دانه های کامل را جایگزین کنید این خطر را به میزان 36 درصد بیشتر کاهش می‌دهید.

 

مصرف خیلی زیاد برنج سفید، مشکل‌ساز خواهد شد. لذا درمصرف آن تعادل را حفظ کنید.

 

برنج قهوه‌ای یک جایگزین مناسب برای برنج سفید محسوب می‌شود زیرا تصفیه نشده (یا کمتر تصفیه شده) و خواص مغذی و پوسته‌ی خود را حفظ کرده که حاوی فیبر نامحلول در آب است.

 

توجه داشته باشید که جو، جو دو سر و سبوس جزو دانه‌های دیگری هستند که خواص بیشتری نسبت به برنج سفید دارند و بهتر است در الویت قرار بگیرند.

 

برنج قهوه ای را میتوان با سبزیجاتی نظیر گوجه ،قارچ ،فلفل دلمه وهویج ویا حبوباتی نظیر نخودفرنگی ولوبیافرنگی ترکیب کرد وپلوهایی بافیبر بالا تهیه کرد کما اینکه میتوان با ترکیب برنج قهوه ایی و حبوباتی نظیر لوبیا چشم بلبلی ،عدس ،ماش وباقلا  پلوهایی مقوی ومفید تهیه کرد 

  • ۹۹/۱۰/۳۰
  • رز بیز

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی