تغذیه و رژیم درمانی

  • ۰
  • ۰

 علائم کم خونی

 

✅ وقتی فردی دچار کم خونی می شود بافت های بدن فرد به اندازه کافی اکسیژن دریافت نکرده و قلب برای رساندن اکسیژن کافی به بافت ها و سلولها باید با طپش های بیشتر ، سخت تر کار کند و در نتیجه فرد با علائم زیر روبرو خواهد شد .

✅ احساس سستی و یا خستگی همیشگی و یا هنگام فعالیت همراه با احساس سرما در دست ها و پاها

✅ یک یا دو ساعت که می نشینند وقتی بلند می شوند سرشان گیج می رود.

✅ کم اشتهایی و تحریک پذیری "عصبی شدن و کم حوصلگی" 

✅ اعضاء بدنشان خواب می رود.

✅ تند شدن ریتم تنفس و طپش قلب

✅ عدم تمرکز

✅ رنگ پریدگی و عدم شادابی چهره
 
✅ کمرنگ شدن بستر ناخن قاشفی شدن ناخن ها 
 
✅ حالت تهوع

✅ یبوست

✅ درد در قفسه سینه

✅ تیرگی زیر چشم

✅ تمایل به خوردن چیزهای غیر عادی مانند : خاک ، گچ
✅ریزش مو

✅افت فشارخون

✅سردرد وسرگیجه

 

عوارض کمبود آهن چیست ؟

 

 

1ـ تأخیر رشد جسمی

  2ـ کاهش قدرت یادگیری

3ـ کاهش ضریب هوشی

 4ـ ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن و افزایش بیماری و طولانی شدن دوره بیماری

 5ـ صدمه زدن به رشد و تکامل مغزی

 

منابع غنی آهن:

 

جگر، گوشت، مرغ  ماهی به علت دارا بودن آهن هم بیشترین جذب را دارند.

زرده تخم مرغ، غلات و حبوبات مثل عدس، لوبیا

سبزی هایی مثل جعفری و اسفناج

 انواع خشکبار مثل توت خشک، انجیر، کشمش، خرما وبرگه آلو وهلو وزردآلوومیوه ای نظیر انگور شیره خرما وشیره انگور

انواع مغزها مثل پسته، بادام،فندق و گردو از منابع خوب آهن شمار می روند.

بعضی از سبزی ها مثل گوجه فرنگی،فلفل دلمه ای، کلم، گل کلم،دارای ویتامین ث هستند واگر با غذا مصرف شوند باعث افزایش جذب آهن غذا می شود. 

میوه ها به خصوص مرکبات نیزاگر پس از غذا مصرف شوند باعث افزایش آهن وعده غذا می شوند.

 

توصیه های کلی زیر را به کار ببندید:

 


استفاده از غذاهایی که غنی از آهن است.

استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین ث هر وعده غذایی برای جذب بهتر آهن(مثل پرتقال، گریب فروت، گوجه فرنگی، توت فرنگی، فلفل سبز، لیموترش)

گنجاندن گوشت قرمز، ماهی یا مرغ در برنامه غذایی.

پرهیز از مصرف چای یا قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا.

برطرف کردن مشکلات گوارشی و یبوست.

تصحیح عادت های غذایی نادرست (مثل مصرف مواد غیر خوراکی مانند خاک، یخ) که خود از علایم کم خونی فقر آهن است.

مشاوره با پزشک و متخصص تغذیه برای پیشگیری به موقع یا بهبود کم خونی.

 استفاده از نان هایی که از خمیر ورآمده تهیه شده است. وبدون جوش شیرین هستند زیرا جوش شیربن مانع جذب آهن میشود 

استفاده از خشکبار مثل توت خشک، برگه آلو، انجیر خشک و کشمش که منابع خوبی از آهن است.

استفاده از غلات و حبوبات جوانه زده.

شست و شو و ضدعفونی کردن سبزی ها.ابتلا به الودگی انگلی منجربه کم خونی میشود 

شستن کامل دست ها با آب و صابون قبل از تهیه و مصرف غذا و پس از هر بار اجابت مزاج. ابتلا به آلودگی های انگلی منجربه کم خونی خواهد شد


عوامل افزایش دهنده جذب آهن و منابع غذایی آن:

 


اسید سیتریک و اسید اسکوربیک یا ویتامین ث که در ، طالبی، ، سبزی ها، آب پرتقال، لیموشیرین، لیموترش، و آناناس وجود دارد، میزان جذب آهن را در بدن افزایش می دهد.

آهن

  • ۹۹/۱۱/۰۳
  • رز بیز

نظرات (۱)

بسیار عالی بود ممنون از شما.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی